Ikke gi opp! Det var det hun sa til meg

Ikke gi opp!

-det var det hun sa til meg.

 

Tekst: Lorraine Wedlog

Innledning: Selvbiografi artikkel. Den er tatt fra mitt eget liv som mor,hvor jeg var i ett presset situasjon i privat som i arbied. Hvor jeg tok ett valg og måtte tenke nytt! Det handler om meg,33 år i år og er en 3 barns mor. Ingen utdanning,ingen bachelor eller mastergrad. Det er bare meg. Bosatt i oslo.

Hvordan oppnå suksess i seg selv og i arbeidslivet når alt ikke går din vei.. Så hva må til for å klare det?

La oss gå tilbake til kjernen av DEG,hvordan og hvorfor du nå tenker: Jeg klarer ikke...

Bilde: Ny innflyttet til Oslo 2014


 

"-Hun i speilet,hun du ser hver morgen til kveld og hver vinkel du snur deg i... ditt speilbilde. Hun ja,du ja-den jeg vil snakke med med. Nettopp! DEG! Du er den jeg vil snakke med,den jeg har forfulgt for hver gang du snur deg mot meg og tenker: Jeg klarer ikke..."

Jeg går tilbake til år 2014,da jeg daværende var hjemme med min yngste datter på over 1 år. Jeg gikk fortsatt på overgangstønad,som alenemor og var i en presset situasjon. Jeg sendte titalls cver og kom aldri inn på ett intervju. Tiden gikk og jeg fikk aldri den etterlengtede tlf.,den som sårt kunne gi meg ett stabilt nytt start. Jeg visste at jeg ikke hadde nok arbeidserfaring,jeg visste at overgangstønaden går ut og jeg hadde høye utgifter. Våren snek seg innpå og jeg fikk jobb i en pop-up store. Jobbet først på Oslo city,så ble jeg flyttet til Eger og jeg jobbet der til det ble avsluttet i August. Så kom Oktober,jeg hadde snakket lenge om (minst noen år) å starte med mitt eget firma. Jeg tenker tilbake i tid hvor jeg satt i bilen til en venn av meg, satt og klusset på noe og min venn informerte meg med noen tips om å komme igang som selvstendig næringsdrivende. Min vennine var en som var allerede igang,hun ga meg gode råd vedr prosessen i det hele(partnerskap eller stå alene om det?) etter sin egen erfaring og jeg bestemte for at dette ville jeg gjøre alene. Fortsatt hadde jeg ingen luck med cv/søknader,det var på tide å tenke nytt og våge seg.

Oktober 2014 bestemte jeg meg og åpnet ENK,starten på det hele og kansje slutten på det hele.Jeg åpnet ett ENK hos brønnøysund registeret,det var faktisk mye enklere enn det jeg trodde. Bare det å opprette ett navn og åpne en ENK var starten på det hele.

Så hva må til for å opprette ett ENK? Start med å lage deg ett navn,det koster deg ingenting og åpne en ENK, før du vet ordet av det så har du bruk for den.

Året 2015 var endelig her,nå var min yngste datter fylt 2 år og jeg igang med ideer og tips innenfor mote og klær. Jeg fikk mange tilbud om kurs og jeg tok dem alle,totalt 5-6 kurs om patent/skatt og MVA. Når du åpner ett ENK så blir du tilbydd disse kursene gratis,for å lære og få viten om næringsoppgave og skatt. Som grunder f.eks. blir du tilbydd å gå på gratis patent-kurs.

Selvbildet mitt var på topp og det var hardt arbeid, men jeg visste at dette kunne jeg klare. Jeg kunne se meg selv i speilet i det daglige og tenke at dette klarer jeg,jammen gjorde jeg det å. Jeg kom over en vennine som er designer og vi ingikk en kommisjons avtale og satte igang med administrasjon og innkjøp. Jeg hadde min første suksess VIP-party hjemme hos meg selv mars-15,hvor de nærmeste var til stede og handlet fra min butikk. I midten av april-15 åpnet jeg nettbutikken. Takket være min tidligere samarbeid partner som var kickstarten på det hele,min drøm var oppfylt og jeg kunne se meg selv i speilet og si:

-Jeg klarte det!

Tror du at du kan klare det? At du har det som trengs for å oppnå dine mål?

Det tror jeg,nettverket er til for å brukes og det lønner seg å bruke nettverket ditt for å få en kickstart på ambisjonen din. Mennesker er til for å brukes,for å gi og ta. Så ta i bruk det menneskelige verktøyet ditt.

Jeg drev/admin/innkjøp/salg av nettbutikken i 1 år før jeg inngikk avtale med miinto.no i april-16,jeg dro på moteuka så ofte jeg kunne og var moteinteressert hele veien mens jeg bygget opp Brandet mitt. Moteuka hadde mange flotte designere med seg,det var spennende og givende å se hva man faktisk kan få til vis man virkelig vil. Det er det selvbildet jeg sitter med,jeg satte meg i det og gjorde no med det! Den selvfølelsen er så fanstastisk og får meg til å tro,virkelig tro at jeg kan klare alt! Jeg satt med ingenting,ingen penger til å invistere eller noe. Jeg tenkte kun på løsninger,jeg tok sjansen og jeg satset med det jeg hadde. Når alt føltes håpløst,handlet det kun om stå-på vilje og interesse for det man brenner for.

Så hva skal til for at du skal klare det?

Hvordan setter man opp ett ENK? Hvorda starter man ett uten 1 eneste krone?

Jo det skal jeg fortelle deg!

START:

*Finn ett navn som kan brukes i det sikter til,eller til det som passer din ambisjon.

*Åpne ett ENK med det navnet,i ett ENK kommer ditt navn ved siden av så lurt å skrive den med f.eks: Whitepearlnorway Lorraine Wedlog i brønnysund registeret

* Finn deg en jobb ved siden av,som selger f.eks. for da kan du bruke firmaet ditt til å fakturere og bruke de pengene som kommer inn til ditt drømme objekt

* Finne en leverandør og lag en kommisjons avtale vis du har tenkt å selge

* Finn en leverandør,selg hjemmefra på privaten som f.eks:  HOMEPARTY

* Lag en liste på prioteringer og fokuser på det som er viktigst

* Lag en liste på hva som må til for å oppnå det

* Søk kunnskap,les og gjør det!

Alt dette du ser ovenfor her, har jeg mindre eller mer vært igjennom og benyttet meg av for å komme meg opp. Jeg skal innrømme at jeg er litt selvlært,lest bøker og googlet fram kunnskap for å klare dette. Det har kommet innspill fra mitt nettverk,råd og veiledning. For du skjønner,på veien til suksess møter du også mange nye ansikter og det er det nettverket du trenger for å jobbe deg oppover.

 

Bilde: Vår 2015


 

-Ikke gi opp! Fundamentet og verdien i disse tre ordene,det er så sterkt og krevende. Det å være mor,kollega,kvinne,leder osv. Det er krevende arbeid, det tar tid og masse jobb for å oppnå lik status av erfaringer som det er i teori for de som går på skolen. Så ta en titt på de rundt deg,de som motiverer og inspirerer deg. Vit at de er dine rollemodeller,de er din motivasjon til å ikke gi opp og vit at det er hardt arbeid å stå på egne ben. Men tro det eller ei, for mulighetene du higer etter ligger faktisk rett foran deg og du må ønske det!

 

- Ikke gi opp!

Det var det hun sa til meg.

-Du i deg selv er en suksess,sier jeg til meg selv.

Suksess- ordet suksess?! Det kan katorigeres og være så mangt. Men jeg snakker om menneskelig verdi,suksess som mor,kvinne,leder,kollega og venn.

Året 2016 banket på min dør og min yngste datter fylte 3 år. Etter nettbutikken ble lagt ned fordi det var for dårlige betalingsløsninger for kundene rundt og ikke så lett å drive alene. Så bestemte jeg meg for å inngå en avtale med Miinto.no.For Miinto.no var en løsning for at brandet mitt skulle få fortsette,ett håp om suksess igjennom klesbransjen. Jeg kontaktet dem og la fram arbeidet mitt,vi ble enige og tidlig vår-15 ingikk vi avtalen. Jeg hadde mere tid til overs igjen og bestemte for å søke jobber igjen, det var da jeg kom over en stilling om å drive en egen butikk. Som kommisjonær hvor man igjen inngår en samarbeidsavtale mellom Firmaene,tenk at jeg skulle få drifte en fysisk butikk og jeg bestemte meg for å kontakte vedkommne. Ikke lenge etter ble jeg innkalt til intervju,jeg hadde sommerfugler i magen og gledet meg til å kunne få muligheten til å representere meg selv. Mitt mål med denne var mest for meg selv,selvutvikling som driftsleder og personalledelse. Vi ble enige og jeg takket ja. Juni 2016 tok jeg over,med ingen anelse om å drifte fysisk eller ansette/lede mine ansatte. Det var lange dager og hardt arbeid,jeg jobbet overtid i starten og lærte uendelig masse på veien. Men det å gå inn som kommisjonær viste seg å være en mer krevende jobb,fortjenesten til bedriften ble lavere og lavere mot slutten av året, jeg tok over enda en i håp om at fortjenesten skulle gå opp. Der igjen gikk fokuset vekk fra mitt eget brand og inn på å drifte disse to butikkene. Jeg lærte at senterets kunder måtte gå hånd i hånd med kundeservice og salg. Jeg må innrømme at det har vært tøffe tak,både hos kunder som hos tidligere ansatte. Det å lære mine ansatte god kundebehandling og salg,har også vært en utfordring for meg som for dem. Jeg lærte med tiden at de prosentene jeg har som kommisjonær var langt under enn det man kunne tjene som en helt vanlig timeslønn. Jeg har 14% utbetalt hver mnd av total omsetningen vi drar inn på den første butikken. På den andre høynet de den med 1%. Det handlet om senterets omsetning for hvor mange besøkende det er i året og vi hadde jo gode og dårlige mnd. Det handlet om salg og hvor hardt du måtte jobbe for at butikken hele tiden skulle være i fokus,for å dra inn kunder. Det handlet om privat markedsføring,for markedsføring har mye å si og det handlet om gode ansettelser for at de kunne yte god kundeservice. Men jeg klarte det,suksessen min er erfaringene jeg fikk med meg underveis som drifter/daglig leder. Dessverre overlevde ikke den 2 butikken,etter 5 år på senteret og ble lagt ned den 15 mars-17. Så da var jeg tilbake til Butikk 1.

-Suksess?

Dette kaller jeg suksess,fra en enkel mor til en business woman fordi jeg ALDRI ga opp. Dette er så viktig at vi som voksne må følge det vi lærer våre barn og de rundt oss.

Med hjelp og støtte fra nære forhold,kunne jeg balansere så godt det lot seg gjøre mellom jobb og familie.

-Ikke gi opp! Det var det hun sa til meg.

-Men hvor lenge varer suksessen?

-Hva er suksess? Hvorfor skal jeg ikke gi opp?

Jeg er meget stolt av meg selv,fordi jeg har de egenskapene jeg har som har gjort at jeg lykkes.

Jeg lykkes fordi jeg jobber hardt for erfaring,erfaring har mer verdi enn for hva inntjeningen er og sånn lykkes jeg i selvutvikling.

-Suksess!

 

Jeg har driftet totalt nå snart i 2 år,personalledelse i snart i ett år og administrator i litt over 2 1/2 år.

På den korte tiden har jeg lært å mestre meg selv,min tålmodighet og bygget en styrke uten like. Barna mine har noe å se opp til,jeg har en arbeidserfaring som har gitt meg jobb hvor jeg kan lede og selge. jeg har pr.dags dato blitt kjent med mange fler som er en ledd for min videreutvikling og jeg kan fortsette reisen min. Jeg har absolutt gjort suksess!

Det er hardt arbeid i vente,prioteringer med familie og arbeid. Det å ta vare på din menneskelige verdi,suksessen i deg selv. Det å få lov til å feile,alikevel føle at jeg har gjort suksess og går med hevet hode.

 

Vær ett forbilde som mor,vær en god rollemodell som leder og gi aldri opp. Vær en DOER og ikke en FOLLOWER,tillat deg selv til å ta den sjansen og aksepter resultatet som lærdom. Aldri slutt å drøm,aldri stopp å hige etter det du ønsker og ikke minst elsk deg selv.

For du er kjernen til din egen suksess,du er utviklingen til din egen suksess og for å få suksess i livet må du først oppnå suksess i deg selv!

 

Jeg sier det igjen,bemerk mine ord:

 

-IKKE GI OPP!

(det var det hun sa til meg= det var det JEG sa til meg selv)

Aldri gi opp deg selv!DEL 1

 

xoxo-LW


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lorraine Wedlog

Lorraine Wedlog

32, Oslo

Mitt navn er Lorraine Wedlog,jeg er 33 år i år og er 3-barns mamma. Jeg er født og oppvokst i Oslo,bor i Oslo pr dags dato & trives godt med mitt liv. Jeg ønsker å dele min historie som mamma,mitt liv som business kvinne & hvordan man kan hjelpe andre <3 Sammen er vi sterke! MVH

Kategorier

Arkiv

hits